Pelbagai aplikasi berus dawai

- 2021-05-19-

Berus wayar adalah jenis untuk tujuan yang berbeza untuk memilih model wayar keluli yang sesuai, pilih berus diameter kawat keluli yang berbeza, wayar keluli mempunyai dua jenis dawai lurus dan dawai bergelombang, ketebalan dawai dapat ditentukan sesuai dengan keperluan yang berbeza. Terdapat dua jenis: benang lurus dan benang melengkung.

Kawat lurus yang sesuai untuk penggerudian dan penanaman rambut lebih banyak berus, seperti sikat dawai kayu, sikat kawat pemegang kayu, cakera sikat dawai, dan lain-lain; Julat aplikasi dan wayar melengkung pada dasarnya setiap jenis sikat dawai keluli dapat digunakan, khususnya mestilah dawai bengkok, roller sikat kawat keluli pegas dengan dawai lurus, wayar keluli tidak dapat diukur, setelah dilipat dua, dan sutera lagu kerana sendiri lenturan semasa pengeluaran agak konsisten dengan wayar berus berdekatan, wayar walaupun setelah dilipat dan sedikit tidak simetri, ramping juga kelihatan tidak keluar, Dan di sekitar permukaan wayar keluli roller sikat lebih kepadatan tinggi, kuat, penyingkiran karat dan kekuatan lantunan.

Berus dawai, terutamanya penggelek berus wayar, yang biasa digunakan di kilang rawatan permukaan keluli atau aluminium, terdiri daripada rangkaian penggelek berus dawai keluli tahan karat yang dipasang pada mesin penggilap berus automatik (mesin penggilap berus) dengan operasi berkelajuan tinggi. Roller berus dawai keluli berputar pada kelajuan tinggi pada permukaan atas dan bawah jalur ke arah yang bertentangan dengan gerakan sekeping bergulir untuk menghilangkan timbangan. Lembaran besi yang disikat dibasuh oleh sistem pembilasan air penyejuk peredaran tertutup. Ketebalan gegelung wayar umum ialah 1.09-6.35mm, dan kitaran pembaharuan berus dawai keluli dikemas kini sekali untuk setiap pengeluaran lembaran keluli 20,000t atau gegelung 40,000t.

Berus dawai keluli tahan karat ultra-keluli tahan karat digunakan untuk membersihkan roller anilox seramik. Ini kerana kekerasan seramik jauh lebih besar daripada kekerasan dawai keluli, dan sikat dawai keluli tidak akan merosakkan lapisan seramik di permukaan roller anilox. Berus dawai tembaga elastik ultrasonik digunakan untuk membersihkan roller logam bersalut krom, gravure roller biasanya diperlukan alat pembersih, dengan penggunaan agen pembersih lebih baik.

Spesifikasi umum 6 * 14 atau 5 * 14 lubang, bahan dawai keluli 304 dawai keluli tahan karat atau dawai keluli biasa boleh. Setiap lubang biasanya disisipkan dengan 5 bahagian dilipat dua, dan wayar keluli memanjang sekitar 20mm. Berus dawai keluli biasa mudah karat, tanpa digunakan, berbanding dengan dawai keluli tahan karat 304 yang diperbuat daripada kayu sikat dawai keluli yang berbeza perbezaan kualiti.

Berus paip dawai keluli secara amnya digunakan untuk paip industri, pembersihan dan pengecoran lubang skru mekanikal, kesan pembersihan penggilap, proses sikat paip menggunakan wayar keluli atau klip dawai keluli tahan karat di tengah dua atau empat helai dawai besi dengan sistem putaran mekanikal.